Menu
Zestawy
Zestawy
Podawane z surówką oraz ziemniakami/ryżem/kaszą lub frytkami.
-
Gołąbek z kaszą gryczaną i pieczarką
Zawijany tradycyjnie w sosie koperkowym -
Gołąbek z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
-
Kotlet z brokuła
-
Roladka z kurczaka ze szpinakiem
Zupy
Zupy
Wszystkie zupy przygotowujemy na warzywach i ziołach, nie używamy kostek rosołowych czy gotowych mieszanek. Wyjątkiem jest wywar z lubczyku, którym wzbogacamy niektóre z zup.
-
Cebulowa
Rozgrzewająca, bogata smakowo i z grzankami.
Warzywka
Warzywka
-
Kalafior gotowany z bułeczką tartą i masłem
-
Kapusta czerwona zasmażana
-
Pekińska z pesto pietruszkowym
Dodatki
Dodatki
-
Frytki
-
Placki ziemniaczane (150-170g)
-
Ziemniaki
-
Kasza Bulgur
-
okrasa z boczku i cebulki (polecamy do pierogów lub kaszy)
-
Okrasa z cebulki na oleju roślinnym - polecamy do kasy lub pierogów
-
Ryż na maśle z marchewką i groszkiem
-
Sos pieczarkowy
-
Sos pieczeniowy
-
Ogórek kiszony 2x1/2
Napoje
Napoje
-
Woda niegazowana Kinga Pienińska 500ml
-
Woda gazowana Kinga Pienińska 500ml
Desery
Pierogi
Pierogi
-
Większa porcja - dotyczy również pierogów z jagodami
Dla tych co lubią zjeść więcej mamy dodatkowe 4szt. -
Pierogi z jagodami i twarogiem
-
Leniwe na słodko